Om föreningen

Föreningen Digelpressen bildades 1996 och i juni 2001 köpte medlemmarna fastigheten. Föreningen har org nr: 769601-5101

Om ”Brännkyrkagården”

Arkitekt Hakon Ahlberg ritade husen som byggdes 1929-30. De kallades ”Brännkyrkagården” och var då ett så kallat församlingshem för ”sämre bemedlade” pensionärer i Brännkyrka församling. Husen renoverades 1986 och samtidigt byggdes det ytterligare ett hus på tomten, totalt 46 lägenheter.

Antal lägenheter

Det finns 46 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är tre 1 rum och kök, 22 två rum och kök, tre tre rum och kök och åtta fyra rum och kök.

Hyreslokaler

Inom fastigheten finns två källar-/marklokaler som upplåts med hyresrätt och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga. Idag har vi två hyresgäster: Andrumyoga och Uddens Cyklar. Läs mer om dem här.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Föreningen har dessutom en bastu och en föreningslokal som även hyrs ut som övernattningsrum.

Utemiljö

Föreningen har en parkliknande innergård med gott om utrymme. Det finns en lekplats samt flera sittgrupper, varav två för närvarande har grillmöjligheter.

Tomt

Tomten är 5 000 kvm stor, med äganderätt. På gården finns gräsmattor, buskar, planteringar och äldre träd som ek och björk. Här finns även sandlåda, cykelställ, flaggstång, piskställning, torkvinda på sommarhalvåret, med mera. Husen är omgivna av naturmark och här finns ett rikt djur- och fågelliv. Typografvägen är en återvändsgata och den enda biltrafiken utgörs av de boende i fastigheten.

Värme, vatten och el

Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare.

TV och bredband

Vi har Comhem som leverantör av bredband och kabel-TV. Bredband och grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Fiber installerad november 2017 och ansluts sept/okt 2018.

Parkering

Föreningen har 27 parkeringsplatser som du som boende i BRF Digelpressen kan hyra. 7 av platserna är utrustade med elbilsladdare. Styrelsen har hand om kölistan. Normalt är inte väntetiden så lång för att få en parkeringsplats. Det finns vanligtvis även gott om lediga parkeringsplatser på gatan runt föreningen, där man får stå med parkeringstillstånd. Vid i- och urlastning får man även stå på parkeringsfria zoner i 10 minuter, men sedan blir det böter, även med parkeringstillstånd. Det är förbjudet att parkera framför 3:an, eftersom då blockerar man tillgång för att sopbilen kommer fram och hämtar våra sopor.

Parkeringstillstånd

Det finns två olika typer av parkeringstillstånd som delades ut i maj 2017:

Ett tillstånd som alla som har bilar i föreningen ska klistra på bilrutan, även de som hyr en egen parkeringsplats, så att bevakningsbolaget vet vilka bilar som tillhör föreningen.
Ett tillfälligt besökstillstånd som vi ska använda när vi lånar/hyr en bil eller får bilburet besök som behöver plats medan de är på besök hos någon i föreningen.
Om du saknar ett parkeringstillstånd eller har tappat bort kontakta vänligen styrelsen via mail. Ersättningskostnad för borttappat parkeringstillstånd är 150 kr. Tillståndet/-n ska lämnas tillbaka till styrelsen vid flytt samt om man gör sig av med den bil som fått ett tillstånd till.

Vid eventuell missbruk av parkeringstillstånd kan dessa dras in för enskilda hushåll.

Barnvagnsrum

Barnvagnsrum finns bredvid ingången till nummer 3, C-huset. Det är till för barnvagnar som är i bruk, samt pulkor och mindre barncyklar i mån av plats.

Cykelrum

Cykelrum finns vid gaveln av A-huset, närmast parkeringen.

Förrådsbod

I den lilla förrådsboden bredvid sandlådan förvaras föreningens trädgårdsmöbler och verktyg till trädgårdsskötsel.

Lägenhetsförråd

Till varje lägenhet hör ett förråd som låses med eget hänglås.

Skyddsrum

Det finns ett utrymme som är förberett att kunna användas som skyddsrum, vid lägenhetsförråden i hus C.